Clickmed
programare rapida la medic

Ministerul Muncii a aprobat finantarea tratamentelor in strainatate a celor sase bolnavi

Publicat la data de: 08 Aprilie 2009

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a aprobat, marti, finantarea tratamentelor in strainatate a celor sase pacienti grav bolnavi, dupa o reanaliza impreuna cu Ministerul Sanatatii a dosarelor acestora.

"Toate cele sase dosare, printre care si dosarul lui Dragos Croitoru, tanarul bolnav de leucemie acuta mieloblastica, rezistenta la chimioterapie, au fost aprobate si urmeaza ca, printr-o Hotarare de Guvern, pacientii sa primeasca fondurile necesare tratamentelor de care au nevoie. La prima analiza a dosarelor au fost ceva probleme cu fondurile, insa acum totul s-a rezolvat", au precizat, pentru NewsIn, oficiali din cadrul Ministerului Muncii.

Fondurile necesare pentru tratamentul celor sase pacienti care au apelat la Programul de tratamente in strainatate al Ministerului Sanatatii, in parteneriat cu Ministerul Muncii, sunt de aproximativ 600.000 de euro. Ministerul Sanatatii ar putea aloca jumatate din costurile necesare, restul banilor fiind alocati din bugetul Ministerului Muncii.

"Din bugetul Sanatatii si din Fondul de solidaritate sociala noi alocam, in fiecare an, sume importante de bani si, pana in acest moment, cred ca mai bine de 30 de persoane au plecat deja in strainatate, iar peste 90% sunt copii", a precizat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, dupa sedinta de guvern din 25 februarie.

Pentru anul 2009, fondurile Ministerului Sanatatii pentru tratamente in strainatate sunt in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei.



Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate