Clickmed
programare rapida la medic

Predispozitia la obezitate poate fi identificata printr-un test de sange - studiu

Publicat la data de: 05 Noiembrie 2008

Persoanele predispuse la obezitate pot fi identificate printr-un simplu test de sange, care masoara reactia trigliceridelor din sange la o masa bogata in alimente grase, potrivit cercetatorilor de la Monell Chemical Senses din Philadephia, informeaza presa americana de specialitate.

Trigliceridele reprezinta depozitul de resurse energetice al organismului uman si se gasesc sub forma de grasimi atat in tesutul adipos, cat si in celelalte tesuturi.

Raspandirea tot mai mare a obezitatii in lume este cauzata de genele fiecarui individ, dar si de o alimentatie bogata in grasimi si carbohidrati.

In cadrul studiului, cercetatorii americani au masurat vulnerabilitatea soarecilor de laborator la o dieta bogata in grasimi si la obezitate, masurandu-le cresterea nivelului de trigliceride din sange, dupa o singura masa. Apoi, soarecii au primit, timp de patru saptamani, o masa bogata in grasimi.

Cercetatorii au anticipat care soareci vor deveni obezi dupa cele patru saptamani, prin examinarea raspunsului metabolic la o singura masa bogata in grasimi. Astfel, cu cat e mai mica schimbarea nivelului de trigliceride, cu atat mai mare va fi cresterea in greutate.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate