Clickmed
programare rapida la medic

Numarul pensionarilor pe caz de boala a crescut cu peste 20% in Vaslui

Publicat la data de: 31 Martie 2009

Numarul pensionarilor pe caz de boala a crescut, in judetul Vaslui, de la inceputul acestui an, cu peste 20% fata de primele luni ale lui 2008, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit puratorului de cuvant al Casei Judetene de Pensii (CJP) Vaslui, in prezent, sunt in plata 15.733 pensionari de invaliditate, din numarul total de 80.185 pensionari.

„De la luna la luna, numarul celor care solicita iesirea la pensie pe caz de boala, este in crestere. Daca in primele doua luni ale anului 2008, au fost pensionati 200 vasluieni, in primele doua luni ale acestui an, 247 de persoane au primit pensie de invaliditate, cu 21% mai mult”, a declarat luni, purtatorul de cuvant al CJP Vaslui, Petronela Jalba.

Persoanele care solicita pensie pe caz boala sau cele care beneficiaza deja, dar sunt examinate periodic, trebuie sa se prezinte la Cabinetul de Expertiza Medicala din cadrul Ambulatoriului de Specialitate Vaslui. Cabinetul de Expertiza Medicala are un singur medic, care face fata cu greu numarului din ce in ce mai mare al bolnavilor, care solicita pensionarea. Un pensionar pe caz de boala primeste, in medie 495 lei pe luna.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate