Clickmed
programare rapida la medic

Datele despre Romania de pe portalul european de Sanatate sunt vechi din 2002

Publicat la data de: 23 Martie 2009

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, si comisarul european pentru Sanatate, Androulla Vassilou, au lansat, vineri, portalul in limba romana al portalului european EU-Health (health.europa.eu), pe care datele despre Romania sunt din 2002.

Potrivit celor doi oficiali, portalul ofera atat date despre drepturile pacientilor, statistici, cercetari medicale care se fac in cele mai importante centre din lume, cat si informatii pentru personalul medical care doreste sa lucreze intr-o tara din Uniunea Europeana.

Deocamdata, insa, datele pe care romanii le pot accesa pe site-ul EU-Health sunt vechi de sapte ani. "Datele prezentate pe acest portal nu sunt trimise de Ministerul Sanatatii, ci sunt rapoartele facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii si au o oarecare intarziere", a explicat Bazac.

Potrivit lui Androulla Vassilou, portalul pentru Sanatate al Uniunii Europene va fi reactualizat, insa, fiind vorba despre 27 de tari monitorizate, exista o intarziere de cativa ani pana in momentul publicarii datelor.

Portalul oficial al Uniunii Europene dedicat sanatatii publice a fost lansat in mai 2006.

Dupa lansarea versiunii in romana, portalul este disponibil in 22 de limbi din spatiul UE. Portalul este gestionat de Directia Generala de Sanatate si Consumatori a Comisiei Europene si de experti din statele membre.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate