Clickmed
programare rapida la medic

Doar 341 de candidati pe cele peste 1.900 de posturi de medic scoase la concurs

Publicat la data de: 18 Martie 2009

Doar 341 de candidati s-au inscris la concursul pentru ocuparea celor 1.919 de posturi vacante la nivelul tarii si deblocate de Ministerul Sanatatii pentru medicii specialisti si rezidenti din ultimul an, potrivit datelor comunicate, marti, de minister.

Pentru posturile disponibile in Harghita, Ialomita, Satu Mare si Vrancea s-a inscris un singur candidat pe judet, in timp ce in Botosani, Maramures, Giurgiu, Sibiu si Suceava, vor fi doi candidati.

In Bucuresti vor fi 12 candidati pe 32 de locuri. "Majoritatea posturilor scoase la concurs vizeaza specialitati care se confrunta cu un deficit major de medici. In plus, zonele unde se afla multe posturi nu sunt tentante pentru medici si pentru cariera lor profesionala. Ei sunt tentati sa lucreze in orasele mari care sunt si centre universitare, cum ar fi Bucuresti, Iasi, Timisoara", a explicat, pentru NewsIn, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Pentru cele 962 de posturi alocate rezidentilor, au aplicat, in total, doar 180 de candidati.

Potrivit ministrului Ion Bazac, numarul mesajelor pentru deblocare de posturi, trimise de rezidenti prin linia „Ce te doare?”, a fost mai mare decat numarul efectiv de inscrieri pentru ocuparea lor.

Ministerul Sanatatii a deblocat, la sfarsitul lunii februarie, 1919 posturi de medici vacante, dintre care 962 pentru rezidenti, 848 pentru specialisti si 109 pentru medicina generala.

Concursurile pentru ocuparea celor 1.919 posturi disponibile se vor tine in perioada 25 martie - 6 aprilie. Ministerul Sanatatii va relua concursul de ocupare a posturilor vacante din sistem pe 29 iunie 2009.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate