Clickmed
programare rapida la medic

Angajatii din Sanatate pot obtine in sistem electronic documentele de care au nevoie

Publicat la data de: 16 Martie 2009

Cei peste 20.000 de angajati din sistemul sanitar isi pot procura in sistem electronic toate documentele ce tin de competenta departamentului de resurse umane al Ministerului Sanatatii, cum ar fi diplomele si certificatele, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

„Pentru obtinerea documentelor este necesara completarea unui chestionar cu datele personale ale solicitantului, pe adresa institutiei, www.ms.ro, si apoi completarea unei cereri, tot in format electronic. Acestea, impreuna cu actele aditionale necesare pentru elibearea documentului solicitat se trimit prin posta catre directiile de sanatate publica judetene. Fiecare chestionar are un numar unic de inregistrare”, a explicat Ion Bazac.

Ministrul a mai precizat ca toate documentele eliberate de departamentul de resurse umane au fost scanate si puse in baza electronica a insitutiei. Astfel, solicitantul poate cere sa primeasca pe email o copie a documentului solicitat, pana la primirea prin posta a originalului. De asemenea, solicitantul poate urmari in ce stadiu se afla eliberarea documentului dorit, prin introducerea codului unic de inregistrare.

Printre actele eliberate in sistem electronic de Ministerul Sanatatii se numara certificatele si diplomele pentru titlul de medic, medic dentist, farmacist, biolog sau chimist.

Ministrul Ion Bazac sustine ca, prin debirocratizarea sistemului sanitar, vor fi economisite importante resurse umane si financiare.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate