Clickmed
programare rapida la medic

Medicul gorjean acuzat de luare de mita a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Publicat la data de: 09 Martie 2009

Presedintele Comisiei pentru Expertizarea Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj, medicul Radu Cicerone Coiculescu, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita, transmite corespondentul NewsIn.

Tribunalul Gorj a admis propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile a medicului Coiculescu, cercetat pentru luare de mita. De asemenea, s-a pus in miscare actiunea penala fata de celelalte doua membre ale Comisiei Judetene de Expertizare a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj, care au devenit inculpate, fiind cercetate in stare de libertate.

Medicul Coiculescu a fost retinut joi seara, pentru 24 de ore, in baza unei ordonante de retinere, dupa ce oamenii legii i-au organizat un flagrant in dimineata aceleiasi zile.

"La nivelul Consiliului Judetean Gorj se va constitui o comisie interna care va analiza activitatea medicului Radu Coiculescu. Faptele sale au adus o pata pe institutia pe care o conduc", a declarat Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj.

Directorul Directiei Generale de Protectie Sociala si Protectie a Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, a spus ca fapta doctorului Radu Coiculescu este reprobabila si aduce prejudicii de imagine Consiliului Judetean si institutiei de asistenta socaila: “Ion Calinoiu spunea ca nu il va mai accepta pe medicul Coiculescu in fruntea acestei comisii. Nu as fi crezut ca un om instarit ca doctorul Coiculescu se va preta la asa ceva. Daca instanta aproba mandatul de arestare preventiva, inseamna ca este vinovat”, a afirmat Preoteasa.

Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, au organizat un flagrant, joi, dupa ce o femeie l-a denuntat pe medicul Radu Coiculescu, presedintele comisiei, care i-a refuzat dosarul pentru ca nu ii daduse spaga corespunzatoare. In cabinetul comisiei, formata din dr. Radu Coiculescu si alti doi membrii, anchetatorii au gasit bani si alte bunuri.

Medicul Radu Coiculescu este membru al PNL Gorj. "Un om incorect nu poate asociat cu imaginea PNL Gorj. Faptele sale nu afecteaza imaginea organizatiei. Cu toate ca Radu Coiculescu a fost membru in Biroul plitic, el si-a pierdut aceasta calitate prin neparticiparea la zeci de sedinte. Acum este un simplu membru”, a afimat, joi, Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate