Clickmed
programare rapida la medic

Conserve de peste sechestrate in Dambovita, dupa ce un argesean a murit de botulism

Publicat la data de: 04 Martie 2009

Peste 220 de conserve de peste provenite din Thailanda au fost retrase dintr-un depozit din Targoviste, masura fiind luata dupa ce sase argeseni, care au consumat conserve de peste cumparate de la un magazin satesc, s-au intoxicat cu toxina botulinica, iar unul dintre ei a decedat.

Potrivit directorului Directiei Sanitar-Veterinare Dambovita, Sandu Tolea, luni au fost puse sub sechestru 220 de conserve de peste, provenite din Thailanda, masura mentinandu-se pana ce va fi gata buletinul de analiza al acestora. Tolea a precizat ca aceste conserve provin dintr-un depozit din municipiul Targoviste, niciuna dintre acestea nefiind distribuita in magazinele din judet, transmite corespondentul NewsIn.

“Populatia din judetul Dambovita nu trebuie sa-si faca griji, pentru ca sunt puse sub sechestru. N-a fost o distributie prea mare”, a precizat Tolea.

Directia Sanitar Veterinara Arges a dispus sechestru asigurator, marti, pe un lot de 900 de conserve dintr-un hypermarket din Pitesti si pe alte 10.000 de conserve dintr-un depozit din judetul Ilfov. Cele sase persoane au consumat trei conserve de peste cumparate de la un magazin satesc, care s-a aprovizionat cu marfa dintr-un hypermarket pitestean. Unul dintre cei care au consumat din conservele respective, un barbat de 44 de ani de ani, a decedat in urma intoxicatiei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate