Clickmed
programare rapida la medic

Ministerul Sanatatii va aloca trei milioane de euro Spitalului de Cardiologie din Covasna

Publicat la data de: 02 Martie 2009

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat vineri, la Sfantul Gheorghe, ca Spitalul de Cardiologie din Covasna a fost introdus intr-un proiect finantat de Banca Mondiala, iar, in plus, Ministerul Sanatatii va aloca din bugetul sau trei milioane de euro pentru reabilitarea lui.

Ion Bazac a declarat ca spitalul de cardiologie este unic in tara si este pacat ca un astfel de spital, care este suficient de recunoscut, sa nu fi beneficiat de fonduri de investitii. "Am introdus spitalul intr-un proiect pe care il finanteaza Banca Mondiala si vom face o dotare cu echipamente. De asemenea, am alocat din bugetul ministerului trei milioane de euro pentru terminarea reabilitarii lui. Spitalul poate beneficia de multe avantaje tinand cont de zona unde este amplasat si cred ca poate deveni un punct important chiar si turistic, daca vorbim de turismul medical", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, transmite corespondentul NewsIn.

Pe langa proiectul Bancii Mondiale si banii de la minister, ministrul a precizat ca vor face toate demersurile ca cel putin ambulatoriu spitalului sa fie reabilitat prin programul operational regional. Spitalul de cardiologie din Covasna primeste anual in jur 16.000 de pacienti in fiecare an din toata tara, iar in ultimii ani nu a beneficiat de fonduri pentru modernizare.

Ministrul Sanatatii va vizita spitalul vineri dupa-amiaza, dupa ce, la pranz, a vizitat Spitalul Judetean din Sfantul Gheorghe.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate