Clickmed
programare rapida la medic

Ofiterul Octavian Viorel Mihai a murit inainte de a ajunge la spital, din cauza unei hemoragii

Publicat la data de: 24 Februarie 2009

Maiorul Octavian-Viorel Mihai ranit, luni, in urma unei explozii intr-unul din laboratoarele Centrului de cercetare stiintifica pentru aparare din Bucuresti, a ajuns mort la spitalul de urgenta Bagdasar-Arseni, din cauza leziunilor multiple si hemoragiilor masive, potrivit medicilor.

Aflat in stare deosebit de grava, cu numeroase leziuni, printre care cea mai importanta si cea care a cauzat moartea fiind leziunea la artera femurala, dar si arsuri de gradul 2-3, pacientul nu a mai putut fi resuscitat.

Ofiterului i s-a acordat primul ajutor de catre medicul unitatii si apoi a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti pentru asistenta medicala specializata. Pacientul nu a putut fi resuscitat, in ciuda incercarilor medicilor.

Ofiterul avea 37 de ani si era angajat al centrului din anul 2004. indeplinea functia de sef sectie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive si Incendiare si avea calitatea/abilitatea de a efectua operatiuni cu pulberi si explozivi.

Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnica Militara in 1993, specializarea explozivi, pulberi si combustibili speciali.

In cadrul Agentiei de cercetare pentru tehnica si tehnologii militare, care subordoneaza acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente, potrivit Ministerului Apararii Nationale.

Imprejurarile producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusa de seful de stat major al unitatii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate