Clickmed
programare rapida la medic

Singura ambulanta SMURD a ISU Buzau s-a defectat dupa numai zece interventii

Publicat la data de: 23 Februarie 2009

Singura ambulanta pentru urgente, de tip SMURD, din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, s-a defectat la mai putin de doua saptamani de la intrarea in uz, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit conducerii ISU Buzau, masina a suferit o defectiune serioasa la motor si a fost trimisa la firma din Bucuresti care asigura service-ul.

"In aceasta perioada, apelurile telefonice care solicita interventia ambulantei de tip SMURD vor fi redirectionate catre serviciul de Ambulanta”, a declarat Gabriela Boiangiu, purtator de cuvant al ISU Buzau. Potrivit reprezentantilor ISU, ambulanta SMURD va sta doua saptamani la reparatii.

Serviciul de tip SMURD a devenit operational la Buzau in data de 6 februarie 2009. Serviciul are, pentru inceput, o singura autospeciala pentru interventii, pe care lucreaza, in patru ture, echipaje formate din cate doi paramedici si un sofer. Valoarea autosanitarei SMURD este de 1,5 miliarde de lei vechi, iar costurile pentru infiintarea microstatiei depasesc 200.000 de euro, jumatate din aceasta suma fiind suportata de Consiliul Judetean Buzau.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate