Clickmed
programare rapida la medic

Aproape 250 de cabinete de medicina de familie din Dolj ar putea fi inchise

Publicat la data de: 12 Februarie 2009

Presedintele Societatii de Medicina de Familie Dolj, Mirela Profir, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca 248 de cabinete de medicina de familie din judetul Dolj care au pe liste mai putin de 1.400 de asigurati ar putea fi inchise, transmite corespondentul NewsIn.

Cele mai multe dintre cele 248 de cabinete medicale de familie se afla in mediul rural si vor fi inchise daca fondurile alocate pentru medicina de familie vor scadea cu 40 la suta, a afirmat medicul Mirela Profir.

"In judetul Dolj sunt 112 cabinete care au inscrisi sub 1.000 de asigurati si 136 care au intre 1.000 si 1.400 de asigurati. Toate aceste cabinete se vor inchide in scurt timp pentru ca veniturile nete ale medicilor vor fi sub salariul minim pe economie. Este o situatie fara precedent, care va duce la blocarea intregului sistem sanitar daca proiectul de buget nu va fi modificat“, a spus presedintele Societatii de Medicina de Familie Dolj.

Potrivit sursei citate, foarte multi medici de familie au ales sa lucreze in alte tari din Uniunea Europeana. "Noi avem deja un deficit foarte mare de medici de familie in Dolj, pentru ca foarte multi au plecat in strainatate, unde castiga mult mai bine decat in Romania. In plus, numarul bolnavilor, mai ales de diabet, este in crestere, iar aceasta situatie nu poate fi contracarata decat prin punerea accentului pe medicina de familie“, sustine Mirela Profir.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate