Clickmed
programare rapida la medic

O comisie de neurologi ieseni va ancheta cazul unei femei decedate din cauza unui diagnostic gresit

Publicat la data de: 12 Februarie 2009

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a decis ca ancheta demarata in cazul femeii decedate recent, in urma unui accident vascular cerebral, descoperit prea tarziu de medicii vasluieni, sa fie facuta de o comisie formata din medici primari din centrul universitar Iasi.

Directorul DSP Vaslui, Luminita Costache, a precizat ca, impreuna cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, a luat aceasta hotarare, astfel incat analiza sa fie cat mai obiectiva. “Cazul este unul complex si trebuie analizat cu obiectivitate, cu mintea limpede si nu sub presiune. Am solicitat rezultatul examenului necroptic, pe care il vom analiza in cursul zilei de 12 februarie. Trebuie sa analizam cu atentie pentru a vedea daca se impune sanctionarea specialistilor care au consultat pacienta”, a declarat, miercuri, directorul DSP Vaslui, Luminita Costache.

Comisia de ancheta va fi formata de doi medici primari din centrul universitar Iasi, un neurolog si un neurochirurg si seful DSP Vaslui.

Totodata, Colegiul Medicilor Vaslui s-a autosesizat, efectuand propria ancheta in acest caz.

O femeie de 62 de ani, din Vaslui a murit, dupa ce a fost purtata timp de doua saptamani, de medici, prin mai multe sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta fara a primi un diagnostic clar. Dupa ce a fost vazuta de trei medici neurologi, care nu au putut stabili un diagnostic, abia cel de al patrulea neurolog la care a ajuns, i-a efectuat un examen tomografic, care a demonstrat ca femeia suferise un accident vascular cerebral. La cateva ore insa, starea femeii s-a agravat si a murit.

Familia acesteia acuza medicii ca nu i-au acordat ingrijiri medicale si tratament corespunzator si au facut o plangere la politie.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate