Clickmed
programare rapida la medic

Spitalul Judetean Galati reduce programul operator pentru bolnavii cronic, in favoarea urgentelor

Publicat la data de: 12 Februarie 2009

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din Galati isi reduce, de joi, programul operator pentru bolnavii cronic pentru a face loc in salile de operatie cazurilor urgente, care aglomereaza Reanimarea, transmite corespondentul NewsIn.

"La Spitalul Clinic a aparut o situatie speciala. Reanimarea e plina ochi. Este o evidenta crestere de patologie cu forme grave si majore. Practic am fost nevoiti, pentru a asigura securitatea pacientilor, sa reducem programul operator cronic din cauza numarului de cazuri internate in Reanimare. Eu asa ceva n-am mai apucat in ani de zile. Posibil ca aglomeratia din spital sa fie si printr-o psihoza mediatica privind posibilele erori medicale, evolutii atipice", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Galati, dr. Nicolae Bacalbasa.

Printre cazurile din ce in ce mai des intalnite in Sectia de Reanimare sunt accidentele vasculare cerebrale, traumatismele si bolile digestive severe.

Potrivit lui Bacalbasa, masura reducerii programului de operatii pentru bolnavii cronic in favoarea urgentelor va fi aplicata incepand de joi.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate