Clickmed
programare rapida la medic

Retelele de socializare au semnat primul acord pentru protectia copiilor pe internet

Publicat la data de: 12 Februarie 2009

Facebook, Google si Yahoo sunt cateva dintre companiile care au semnat, marti, primul acord european pentru protejarea minorilor utilizatori ai retelelor de socializare, scrie presa britanica.

Semnarea acordului a avut loc cu ocazia celebrarii Zilei internationale a sigurantei pe internet, organizata de Comisia Europeana ca un mijloc de auto-reglementare pentru principalii jucatori din mediul online.

Acordul este o urmare a cererilor adresate industriei online de secretarul de stat britanic pentru cultura, media si sport, pentru a se asigura ca exista suficiente masuri de siguranta, in special in ce priveste copii, in mediul catalogat de acesta ca fiind complet lipsit de legi.

Site-urile retelelor de socializare atrag 41,7 milioane de utilizatori in Europa, iar specialistii se asteapta ca numarul lor sa se dubleze pana in 2012.

"Retelele de socializare au un potential enorm de a se dezvolta in Europa. Ele pot sa ajute la dezvoltarea economiilor si sa faca mai interactiva societatea in care traim - atat timp cat copii pot avea incredere si pot ramane in siguranta atunci cand isi fac noi prieteni si impartasesc detalii din viata personala pe internet", a spus Comisarul European pentru Telecomunicatii, Viviane Reding.

Succesul acordului, va consta, potrivit lui Reding, in stoparea cazurilor de hartuire a minorilor prin intermediul site-urilor sau a mesajelor de tip SMS, precum si a cazurilor de abuzuri sexuale din partea utilizatorilor care isi falsifica identitatea.

Reprezentantii retelelor de socializare au promis crearea unui sistem facil de raportare a cazurilor de abuz, dar si luarea unor masuri pentru asigurarea confidentialitatii datelor, in special pentru utilizatorii cu varsta sub 18 ani.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate