Clickmed
programare rapida la medic

Medicii de la spitalul din Slatina ramasi fara loc de munca s-au adresat instantei

Publicat la data de: 11 Februarie 2009

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Aurelian Simionescu, a declarat marti, ca medicii carora li s-a desfacut contractul de munca in urma anchetei ministeriale au contestat in instanta deciziile, informeaza corespondentul NewsIn.

Medicii Cornel Fulga, Doru Parvu, Ion Bratoi si Ecaterina Buzau, sanctionati cu desfacerea contractului de munca in urma anchetei Ministerului Sanatatii, s-au adresat Justitiei, contestand deciziile conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Ei au solicitat ca, pana la solutionarea cauzelor pe fond, sa fie emise ordonante presedentiale care sa le permita sa-si desfasoare activitatea medicala.

Medicul psihiatru Ion Bratoi, fost director medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, s-a prezentat, marti, in fata judecatorilor pentru judecarea cererii de emitere a ordonantei presedentiale care sa-i permita sa revina la unitatea spitaliceasca. Ceilalti medici au termene de judecata in perioada urmatoare, pana pe 23 februarie, ultimul care se va prezenta in fata judecatorilor este Cornel Fulga.

"Cererea medicului Ion Bratoi, de emitere a ordonantei presedentiale care sa-i permita sa revina la spital, a fost respinsa. Medicul si-a motivat solicitarea prin faptul ca nu are cine sa-i ingrijeasca pacientii. Cum juristul spitalului, domnul Iana, a dus dovada ca in locul domnului Bratoi a fost detasat un alt medic, judecatorii i-au respins solicitarea. Va trebui sa astepte acum judecarea pe fond a cauzei care poate sa dureze si cativa ani”, a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Aurelian Simionescu.

Potrivit acestuia este pentru prima data cand in astfel de situatii judecatorii slatineni au respins solicitarea de emitere a ordonantei presedentiale. "Nu am cunostinte ca vreun medic in situatia domnului Bratoi sa fi pierdut la instanta de judecata. Nici la noi, in judet, si nici in tara”, a precizat Simionescu.

Avand in vedere precedentele, odata cu solicitarea emiterii de ordonanta presedentiala si stabilirea termenului pentru judecarea acestei cereri, ceilalti medici au fost inclusi in graficele de garda.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, conform graficului stabilit, medicul Ecaterina Buzau, fost sef al UPU, este programata sa faca de garda pe 16 februarie, la trei zile dupa ce urmeaza sa apara in fata magistratilor.

Ancheta Ministerului Sanatatii in urma careia medicilor Cornel Fulga, Doru Parvu, Ion Bratoi si Ecaterina Buzau a fost declansata ca urmare a decesului unui batran din Draganesti Olt la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, dupa ce timp de patru ore a fost plimbat pe la mai multe sectii fara a I se acorda vreun ajutor.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate