Clickmed
programare rapida la medic

Ministerul Sanatatii a propus sanctionarea sefului UPU de la Spitalul din Satu Mare

Publicat la data de: 10 Februarie 2009

Comisia de control a ministerului Sanatatii a propus, dupa terminarea anchetei de la Spitalul Judeten din Satu Mare, sanctiuni administrative pentru seful Unitatii de Primiri Urgente si asistentii medicali implicati in cazul in care o femeie a decedat, dupa ce a fost purtata intre spitale.

Pentru medicul de specialitate medicina interna, care a asigurat garda unica pentru sectiile cardiologie si interne si nu a luat decizia internarii pacientei pe unul din locurile libere existente in sectia de interne si a trimis pacienta inapoi la UPU, decizie motivata prin lipsa paturilor libere, Comisia de control a Ministerului Sanatatii a propus ca managerul spitalului sa dispuna desfacerea contractului individual de munca.

"Am audiat toti medicii si asistentii implicati in caz, inclusiv medicul de familie care a facut constatarea de deces. Am reluat faptele pana la cele mai mici detalii si acolo unde am constatat nereguli, am propus sanctiuni. In urma audierilor am mai constatat ca Serviciul de Ambulanta a reactionat corect si a adus la timp cazul la unitatea de primiri urgente", a declarat subsecretarul de stat in ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.

De asemenea, comisia ministeriala a propus reorganizarea structurii spitalului astfel incat paturile sectiilor ce deservesc urgentele de tip cardiologic, gastroenterologic si neurologic sa fie in acelasi corp de cladire cu Unitatea de Primiri Urgente si sectia de Anestezie Terapie Intensiva.

O femeie de 71 de ani a murit, miercuri seara, la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, dupa ce a fost purtata doua zile intre sectiile spitalului.

Cazul de la Satu Mare este similar cu cel din Slatina. Spre deosebire, insa, de barbatul din Slatina, care a murit dupa ce a fost purtat patru ore intre spitale, fara sa fie internat, femeia de 71 de ani din Satu Mare a fost plimbata doua zile intre sectiile spitalului fara ca personalul medical sa decida internarea acesteia. Femeia a fost vazuta de medicii de la Urgenta, dar si de cei de la cardiologie, insa in final a plecat acasa doar cu o reteta, desi starea ei de sanatate era una grava.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate