Clickmed
programare rapida la medic

Sanitas Maramures ameninta ca deschide conflictul de munca la Spitalul de Urgenta din Baia Mare

Publicat la data de: 09 Februarie 2009

Sindicalistii Sanitas Maramures sunt hotarati sa deschida conflictul de munca la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, pentru ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul Sanitas Baia Mare, Ionica Pop, a declarat ca angajatii unitatii spitalicesti asteapta ca pana in 20 februarie sa-si primeasca toate drepturile banesti pe luna decembrie, dar si pe luna ianuarie, in caz contrar vor deschide conflictul de munca.

Sindicalistii Sanitas spun ca la Spitalul Judetean din Baia Mare salariile au fost acordate pe luna decembrie in proportie de 80%, iar angajatii nu si-au primit nici tichetele de masa.

"Avem o intelegere cu conducerea spitalului ca pana in 20 februarie sa acorde salariatilor toate drepturile inclusiv din luna ianuarie. In caz contrar, exista posibilitatea sa declansam conflictul de munca, pentru ca angajatii sunt foarte nemultumiti”, a afirmat liderul Sanitas Baia Mare, Ionica Pop.

Probleme cu acordarea salariilor sunt si la alte unitati spitalicesti din judet. Astfel, angajatii spitalului din Cavnic au primit doar 80 % din salariul pe decembrie, iar la Borsa, personalul a fost platit pe luna decembrie doar in proportie de 40 %. De asemenea, nu au fost acordate tichetele de masa nici la spitalele din Baia Sprie si Sighetu Marmatiei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate