Clickmed
programare rapida la medic

Bazac a aprobat ajutorul pentru transplantul de plamani al pacientului mediatizat de Realitatea TV

Publicat la data de: 05 Februarie 2009

Ministerul Sanatatii a aprobat, miercuri, in urma unui demers mediatic al postului Realitatea TV, cererea de ajutor financiar a pacientului Daniel Dimulescu, de 31 de ani, pentru efectuarea urgenta a unui transplant de plamani la o clinica de specialitate din Viena.

"In sedinta de guvern de maine (n.r. - joi), Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale vor propune aprobarea hotararii prin care se va acorda un ajutor de 120.000 de euro", au anuntat reprezentantii ministerului.

Cea mai mare parte a cheltuielilor pentru interventia chirurgicala, respectiv 100.000 de euro, vor fi suportate de Ministerul Muncii, iar restul - de Ministerul Sanatatii.

"In acest an, am triplat bugetul pentru programul de tratamente in strainatate, pentru ca avem cazuri disperate, cum este si cel al tanarului caruia am decis sa ii acordam ajutorul financiar. Sunt copii si tineri care se pot recupera pentru societate si mi se pare normal sa dau importanta cuvenita acestui program. Sper insa ca, in viitor, multe din aceste interventii sa poata fi tratate si la noi in tara, deoarece avem un corp medical bine instruit", spune ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Ministerul Sanatatii si-a propus ca, in 2009, sa aloce pentru acest program 2,4 milioane de lei. Pe listele de asteptare ale ministerului se afla, in prezent, 40 de cazuri.

Romanii care sufera de afectiuni grave ce nu pot fi tratate in Romania pot beneficia de tratamente in strainatate decontate integral de Ministerul Sanatatii, conform Ordinului nr. 50 din 23 ianuarie 2004 privind metodologia de trimitere a bolnavilor pentru tratament in strainatate.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate