Clickmed
programare rapida la medic

Cinci spitale din Bucuresti vor fi consolidate si modernizate pana in iulie

Publicat la data de: 03 Februarie 2009

Cinci spitale din sectorul 1 al Capitalei vor fi consolidate si modernizate pana in luna iulie, costul lucrarilor, estimat la aproape 70 de milioane de lei, fiind suportat de primaria de sector si din fonduri de la Banca Mondiala.

Lucrarile au demarat deja la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", la Spitalul Clinic de Urgenta, unde se efectueaza mansardarea Corpului E, si la Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila", unde vor fi construite doua corpuri noi si va fi deschisa o clinica de hemodializa cu 50 de paturi. Primaria sectorului 1 desfasoara, de asemenea, lucrari de consolidare si reamenajare a corpului ambulatoriu din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia, precum si consolidarea si reamenajarea Corpului G al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Fondurile necesare sunt asigurate in regim de co-finantare - 35% de la Banca Mondiala si 65% de la bugetul local.

In 2008, edilii sectorului 1 au finalizat consolidarea si modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie "Filantropia", pavilioanele B si C, si mansardarea maternitatii aceluiasi spital.

Potrivit unui proiect aprobat de guvern la sfarsitul anului trecut, 18 spitale din Bucuresti urmeaza sa fie manageriate de municipalitatea bucuresteana.

Cele 18 spitale sunt Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Pana pe 1 ianuarie 2010, Executivul va aproba lista tuturor unitatilor sanitare cu paturi din tara care vor trece la comunitatile locale, in functie de rezultatele proiectului-pilot din Capitala.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate