Clickmed
programare rapida la medic

Comisia de la Ministerul Sanatatii a inceput verificarile la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina

Publicat la data de: 28 Ianuarie 2009

O comisie a Ministerului Sanatatii a inceput, marti, la Slatina, verificarea activitatii Spitalului Judetean de Urgenta, dupa ce saptamana trecuta un pacient a murit dupa ce a fost plimbat aproape patru ore prin mai multe sectii, fara a primi ingrijiri medicale, transmite corespondentul NewsIn.

Din comisie fac parte trei reprezentanti ai ministerului Sanatatii si unul al Casei Nationale de Sanatate, dar si membri ai conducerilor ASP si Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Comisia va verifica activitatea manageriala a fostei conduceri si va analiza sesizarile facute de angajati ai spitalului, dar si de pacienti, cu privire la activitatea personalului unitatii spitalicesti.

Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, rezultatul anchetei va fi facut public dupa ce va fi prezentat ministrului Sanatatii, Ion Bazac, in cursul zilei de joi.

In spitalul din Slatina se mai desfasoara si alte anchete, una a Colegiului Medicilor Olt si una a conducerii spitalului. Colegiul Medicilor a deschis o ancheta in cazul pacientului din Draganesti Olt care a decedat joi seara la spital. Presedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a declarat ca au fost audiati medicii implicati in acest caz si ca a cerut conducerii spitalului documentele care au stat la baza desfacerii contractelor de munca si aplicarii unor sanctiuni pentru unele cadre medicale implicate in acest caz.

O alta comisie, desemnata de conducerea spitalului, verifica sesizarile privind internarea, de circa cinci ani, intr-o rezerva a spitalului, a soacrei sefului Sectiei de Neurologie, medicul Renica Diaconescu, cat si reclamatiile privind modul in care medicul Mircea Andritoiu, sef al Sectiei de Cardiologie, se poarta cu subordonatii sai si cu pacientii.

Un barbat in varsta de 63 de ani a murit, joi seara, in Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, dupa ce a fost plimbat timp de patru ore intre mai multe sectii ale spitalului fara sa ii fie acordate ingrijiri medicale. Insotit de asistenta de la ambulanta, pacientul din Draganesti Olt a ajuns de la sectia de Urgente, la Boli Cronice, la Interne si inapoi la Urgenta. La circa o jumatate de ora dupa ce asistenta l-a lasat in grija medicilor de la spital, barbatul a murit.

O comisie a Ministerului Sanatatii condusa de ministrul Ion Bazac s-a deplasat in seara zilei de vineri la Slatina pentru a ancheta cazul petrecut la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, judetul Olt. Comisia a constatat incalcarea legii in vigoare, prin nerespectarea OMS 1706/2008 care reglementeaza modalitatea de functionare a UPU in spitalele din Romania si faptul ca fisa medicala a pacientului a fost modificata ulterior, pana la sosirea comisiei MS.

Dupa aproape cinci ore de ancheta, timp in care au fost audiati toti cei care erau implicati in acest caz, dar si alte persoane din Spitalul Slatina si Autoritatea de Sanatate Publica, Ion Bazac a facut publice masurile dispuse de comisie. Astfel, au fost eliberati din functie directorului executiv al DSP Olt si managerul Spitalului Judetean Olt; le-au fost desfacute contractele de munca directorului medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, medicului sef UPU; medicului de la Sectia de Boli interne; al medicului care a examinat pacientul, dr. Cornel Fulga si al asistentei sefe de tura. De asemenea, au fost sanctionati disciplinar medicului de garda, sectia de boli cronice, si asistentele din Unitate de Primiri Urgente, cu reducerea salariului cu 10% pe timp de trei luni.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate