Clickmed
programare rapida la medic

SUA autorizeaza primul test clinic pe oameni care foloseste celule susa embrionare

Publicat la data de: 26 Ianuarie 2009

Agentia americana pentru medicamente a autorizat primul test clinic al unei terapii pe celule susa embrionare, a anuntat vineri un purtator de cuvant, relateaza AFP.

"FDA a autorizat un test clinic de faza al societatii Geron Corporation, pentru tratarea pacientilor care sufera de grave afectiuni ale maduvei spinarii", a declarat Susan Cruz.

Geron, o societate cu sediul in California, a anuntat vineri dimineata ca a obtinut aprobarea FDA pentru un test clinic de faza 1 pentru tratamentul sau experimental, numit GRNOPC1. Un test de faza 1 este efectuat pe un numar mic de pacienti, pentru a fi evaluata toleranta la om a terapiei.

"Acordul permite Geron sa lanseze primul studiu din lume efectuat pe om, folosind o terapie bazata pe utilizarea celulelor susa embrionare umane", a spus societatea.

Obiectivul testului GRNOPC1 este injectarea pe voluntari care sufera de paralizie a unor celule derivate din celulele susa embrionare umane, in speranta ca ele pot regenera celulele nervoase afectate si, posibil, sa permita persoanei paralizate sa-si regaseasca functia motorie.

Societatea a spus ca a prezentat FDA un dosar de 21.000 de pagini pentru a-si sustine crerea, subliniid ca terapia si-a demonstrat eficienta pe soareci si sobolani.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate