Clickmed
programare rapida la medic

Un nou centru rezidential pentru adulti cu dizabilitati va fi construit in judetul Giurgiu

Publicat la data de: 26 Ianuarie 2009

Un nou centru rezidential pentru adulti cu dizabilitati va fi construit in satul Oncesti, comuna Stanesti din judetul Giurgiu, ca urmare a retrocedarii cladirii in care functioneaza in prezent Centrul de Recuperare de la Bolintin Vale, transmite corespondentul NewsIn.

Primarul comunei Stanesti, judetul Giurgiu, Silvian Siu, a declarat, vineri, ca in prima sedinta a Consiliului Local Stanesti din 2009 a fost aprobat un parteneriat intre Primarie, Consiliul Judetean si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, care prevede construirea noului centrul rezidential.

"Acest parteneriat prevede amenajarea unui centru rezidential pentru persoanele cu dizabilitati aflate in prezent in centrul de la Bolintin Vale, care va fi desfiintat. Consiliul Local Stanesti va pune la dispozitia autoritatilor judetene un teren de 5.000 de metri patrati, unde va putea fi ridicat noul centru”, a declarat Silvian Siu intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, este vorba despre un proiect care va ajunge la Banca Mondiala, autoritatile din Giurgiu solicitand fonduri pentru construirea cladirii. Proiectul are ca termen de depunere a documentatiei data de 20 februarie.

"Am discutat recent cu consilierul presedintelui Consiliului Judetean si am inteles ca toate documentele sunt gata si ca saptamana viitoare, la Consiliul Judetean, va avea loc o sedinta extraordinara in care unul dintre punctele pe ordinea de zi va fi chiar acest proiect", a spus primarul.

Silvian Siu a mai precizat ca, in cazul in care proiectul nu va obtine finantare prin Banca Mondiala pentru construirea centrului, exista solutii de rezerva. "Eu mi-am propus amenajarea unui camin de batrani in satul Oncesti, in incinta fostului camin cultural. Am renuntat la acest proiect si, daca nu vom primi bani pentru construirea unei cladiri noi, vom putea macar moderniza caminul cultural pentru a face acolo centrul rezidential pentru adulti cu handicap”, a incheiat primarul Silvian Siu.

Reprezentantii DGASPC Giurgiu anuntau recent ca Centrul de Recuperare de la Bolintin Vale a fost retrocedat fostilor proprietari, asistatii avand posibilitatea sa ramana acolo doar pana in 2010.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate