Clickmed
programare rapida la medic

Ambulanta Petrosani este nevoita sa se descurce cu un singur medic

Publicat la data de: 12 Ianuarie 2009

Serviciul de Ambulanta din Petrosani are nevoie de medici, fiind nevoita in prezent sa se descurce cu un singur doctor, dupa ce un medic a decis sa se transfere la Urgenta de la Spitalul din Vulcan, deschisa luna trecuta, transmite corespondentul NewsIn.

Conform organigramei, Ambulanta Petrosani ar avea nevoie de cel putin sase medici. In prezent sunt angajati trei medici, insa o doctorita este in concediu, iar alta este in spital dupa ce a nascut.

"La Petrosani avem un singur medic cu norma intreaga. O doctorita este in concediu si una este in spital pentru ca a nascut. Pe langa cei pe care ii avem, am mai avea nevoie de inca trei”, a declarat Emil Stoica, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara.

Potrivit sefului Ambulantei, posturile vacante au fost scoase de nenumarate ori la concurs, insa nu s-a prezentat nimeni. "Unii au plecat la rezidentiat, altii la Unitatea de Primire Urgente, unde e mai bine. Sunt putini specialisti de urgenta care sunt tentati sa vina la Ambulanta”, a explicat Emil Stoica.

Atunci cand este nevoie ca un pacient sa fie transferat de la o unitate medicala din Valea Jiului la un spital din alte judete, se apeleaza la medicii de la Ambulanta din Deva sau Hunedoara.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, sambata, la Targu Mures, ca noul ministru va continua reforma in sistemul de urgenta. "Avem promisiunea clara din partea ministrului Sanatatii, a Guvernului, din partea tuturor ca va fi pastrata continuitatea in dezvoltarea sistemului de urgenta. Mai mult, in actualul program de guvernare este mentionata clar partea cu extinderea SMURD pe plan national. Nu cred ca vor fi alte probleme decat cele corelate cu criza economica, care ar putea incetini procesul. Insa avem tot sprijinul pentru a nu intrerupe reforma in Urgenta", a spus Arafat.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate