Clickmed
programare rapida la medic

Captura de 34 de milioane de medicamente ilegale, in numai doua luni, pe teritoriul Uniunii Europene

Publicat la data de: 17 Decembrie 2008

Politia de frontiera a mai multor state europene a reusit sa captureze, in doua luni, 34 de milioane de pastile ilegale, medicamente contrafacute sau produse chimice utilizate la prepararea drogurilor, a anuntat marti Comisia Europeana, citata de AFP.

Politia de frontiera din 27 de tari europene a desfasurat pentru prima oara, timp de doua luni, o actiune coordonata de Uniunea Europeana, denumita "Medi-Fake", care a adus rezultate peste asteptari, potrivit reprezentantilor Comisiei.

In total, au fost capturate 34 de milioane de pastile, in principal antibiotice, medicamente impotriva cancerului, a malariei, a colesterolului dar si analgezice, Viagra si derivate ale substantelor din droguri, care ajuta la obtinerea sintetica a stupefiantelor.

tarile de provenienta acestor substante sunt cu precadere India, Pakistan si China si intr-o proportie mai mica Singapore si Siria.

In contextul operatiunii "Medi-Fake", vama belgiana de pe aeroportul din Bruxelles a realizat cea mai mare captura de medicamente ilegale din Europa, respectiv 2,2 milioane de comprimate, dintre care 1,6 milioane de medicamente analgezice si 600.000 de pastile impotriva malariei.

De asemenea, autoritatile franceze au realizat o captura impresionanta, in orasul Le Havre, de 11 milioane de pastile cu pseudo-iphidrina, unu precursor extrem de periculos al drogurilor.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate