Clickmed
programare rapida la medic

Patru copii din Neamt, victime ale unui incendiu, internati in stare grava la Iasi

Publicat la data de: 20 Noiembrie 2008

Patru copii, cu varste intre cinci si sapte ani, au fost internati, miercuri, in stare grava la spitalul "Sf.Maria" din Iasi, cu arsuri de gradele III si IV pe 20% si 40% din suprafata corpului, inclusiv caile respiratorii, micutii fiind victime ale unui incendiu care a cuprins o locuinta din Neamt.

Copii, doi baieti si doua fete, au fost transportati in timpul noptii la Iasi, iar medicii i-au dus de urgenta pe doi din ei in sala de operatii. Potrivit medicilor ieseni, prognosticul este rezervat, din cauza arsurilor pe caile respiratorii superioare, care pot determina complicatii in evolutia starii de sanatate.

"De la momentul sosirii la Iasi, starea lor s-a ameliorat, dar suntem inca rezervati asupra evolutiei. Problemele sunt pe functia respiratorie si functia miocardica, in contextul intoxicatiei cu monoxid de carbon si fum. Unul din copii este inca intubat, iar restul sunt la sectia de anestezie si reanimare", a declarat, contactata telefonic, dr. Catalina Ionescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi.

In urma incendiului, au fost ranite zece persoane, alti trei copii si trei adulti fiind internati, cu arsuri de gradele I si II, la Sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie a Spitalului Judetean Neamt.

"Proprietarul casei a declarat ca s-au jucat copiii cu o sticla de benzina, pe care o foloseau la alimentarea unui generator electric, casa nefiind inca racordata la energie electrica. Este vorba clar de un caz de neglijenta din partea parintilor, iar asistentii sociali vor lua masurile care se impun", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, primarul Vasile Olaru, din comuna Girov, localitate unde a avut loc incendiul.

Conform acestuia, o singura camera a locuintei a fost mistuita de flacari, restul incaperilor fiind intacte. Primarul a mai spus ca locuinta era nou construita, cu ajutor din partea autoritatii locale, in timp ce racordarea la energia electrica era programata pentru saptamana viitoare.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate