Clickmed
programare rapida la medic

Guvernul ar putea aproba saptamana viitoare transferarea spitalelor la autoritatile locale

Publicat la data de: 05 Noiembrie 2008

Spitalele bucurestene, cu exceptia celor de urgenta, vor trece din administrarea Ministerului Sanatatii in cea a autoritatilor locale din Capitala, in cadrul unui proiect pilot cu o durata de un an, potrivit unei Ordonante de Urgenta care urmeaza sa fie prezentata Guvernului saptamana viitoare.

Ministerului Sanatatii a primit sarcina de a elabora o Ordonanta de Urgenta privind descentralizarea sistemului sanitar, care va fi prezentata Executivului saptamana viitoare, potrivit unui comunicat remis de Guvern la finalul sedintei de marti.

Actul normativ va viza, printre altele, demararea unui proiect pilot in Capitala, cu durata de un an, in cadrul caruia spitalele vor fi transferate catre autoritatile locale, in principal catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Exceptie vor face spitalele de urgenta, care raman in continuare in administrarea Ministerului Sanatatii. in functie de rezultatele inregistrate, proiectul pilot va putea fi extins la nivelul intregii tari.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate