Clickmed
programare rapida la medic

Destituiri la Ambulanta din Barlad dupa decesul unei femei

Publicat la data de: 09 Octombrie 2008

Prefectul judetului Vaslui a anuntat, miercuri, ca dispecerul de la Statia de Ambulanta Barlad va fi demis, in urma deciziei pe care a luat-o de a trimite la o solicitare o autosanitara fara niciun cadru medical, pacientul pentru care a fost solicitata interventia decedand din acest motiv.

Decizia a fost luata de prefect in urma dispozitiei date de secretarul de stat Raed Arafat, care a solicitat luarea unor decizii ferme in acest caz. „Domnul secretar de stat a dat dispozitii clare. Nu se tolereaza asemenea greseli. stiu ca exista la nivelul intregului Serviciu de Ambulanta Judetean o deficienta acuta de personal, ca nu exista medici care sa coordoneze substatiile existente in orasele judetului si ca s-au facut eforturi pentru infiintarea si mentinerea acestor substatii. Nu se poate face rabat de la respectarea procedurilor de lucru standard. Dat fiind faptul ca, in cazul de la Zorleni, este vorba despre un deces, se impun masuri ferme si remedierea de urgenta a deficientelor de organizare din sistem. Dispecerul care a luat decizia de a trimite la solicitare o ambulanta fara cadru medical va ramane fara loc de munca”, a declarat prefectul judetului, Ciprian Iftimoaei.

In opinia sefilor de la Ambulanta Barlad, principalul vinovat ca o femeie a murit fara a i se acorda primul ajutor este, de fapt, lipsa de personal.

„Vinovat in acest caz, este in primul rand, lipsa de personal si de comunicare. De multe ori cei care solicita ambulanta nu stiu sa explice ce are clar pacientul. Dispecerul fara a se consulta cu medicul care era in statie a luat decizia de a trimite ambulanta fara cadru medical. S-a dovedit a fio o decizie gresita,” a declarat Maria Alexandru la coordonator Statia Barlad.

Coordonatorul substatiei Barlad recunoaste ca nu a fost prima data cand o ambulanta pleaca fara niciun cadru sanitar, la solicitari. Din cele 1.072 de urgente din luna septembrie, in 15 cazuri ambulanta a plecat fara asistent.

Nu este pentru prima data cand angajatii substatiei din Barlad au fost subiectul unor anchete interne ale ASP. Doua ambulante au fost implicate in accidente rutiere, iar un ambulantier si un asistent medical din Barlad, au fost depistati bauti in timpul serviciului.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate