Clickmed
programare rapida la medic

Spitalul Judetean Constanta a primit aparatura medicala de peste 500.000 de euro

Publicat la data de: 08 Septembrie 2008

Spitalul Judetean de Urgenta Constanta a primit in dotare aparatura medicala de peste 500.000 de euro pentru mai multe sectii, fondurile fiind asigurate de Ministerul Sanatatii Publice, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Florian Stoian, a declarat, vineri, ca spitalul ducea lipsa de aparatura medicala performanta. Recent, sectia de cardiologie a fost dotata cu un ecograf doppler color in valoare de 35.000 de euro, iar cea de neurologie cu un sistem pentru electroencefalografie in valoare de 17.000 de euro, aparatura care este deja in folosinta.

Si sectiile de obstetrica-ginecologie, care nu au beneficiat de mult timp de aparatura noua, au primit trei mese standard de consultatie, doua paturi de terapie intensiva pentru operatiile de cezariana, un aspirator intrauterin si trei aparate de ecocardiografie pentru a urmari bataile inimii la nou-nascuti.

Spitalul Judetean de Urgenta Constanta va mai primi unsprezece aparate de ventilatie artificiala in valoare de 529.000 de euro si un ecograf cu utilizare multipla de 23.000 de euro, toate fiind achizitionate cu fonduri de la Ministerul Sanatatii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate