Clickmed
programare rapida la medic

Oprescu vrea sa preia in administrare toate spitalele din Bucuresti, de la 1 octombrie

Publicat la data de: 15 August 2008

Edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea sa convinga Ministerul Sanatatii sa ii cedeze, in administrare, toate spitalele din Bucuresti, de la 1 octombrie, insa ministerul agreeaza doar ideea ca spitalele mici sa treaca la municipalitate, iar asta din 2009.

Potrivit unor surse din cadrul municipalitatii, primarul general va participa, pe 25 august, la la intalnirea dintre reprezentantii municipalitatii si cei ai Ministerului Sanatatii, pentru a urgenta preluarea tututor spitalelor de catre administratia locala a Capitalei.

Dupa trecerea spitalelor in administrarea municipalitatii, posturile de manageri ai unitatilor sanitare ar urma sa fie ocupate prin concursuri organizate de Primaria Capitalei, iar o parte importanta a finantarilor va fi gestionata, de asemenea, de catre edili.

Ministerul Sanatatii vrea, insa, ca numai spitalele mici sa treaca la primarie. Asta ar insemna ca spitalele clinice si cele de urgenta, cum ar fi Floreasca, Colentina si Spitalul Universitar, vor ramane, in continuare, la Ministerul Sanatatii.

La inceputul lunii iulie, Ministerul Sanatatii si Primaria Capitalei au anuntat ca intentioneaza sa treaca unele spitale in administrarea autoritatilor locale si sa gaseasca terenuri pentru construirea de spitale noi, in special in sectoarele 3, 4 si 6.

Strategia de trecere a spitalelor la primarie a ramas in grija unei comisii mixte, formata din reprezentanti ai municipalitatii si ai ministerului.

"Motivele pentru preluarea tuturor spitalelor sunt, in primul rand, acelea ca responsabilitatea se va imparti la mai multi factori de decizie si ca vor creste fondurile alocate spitalelor, datorita finantarilor asigurate de primarie", a afirmat consilierul general municipal Lucian Duta. Acesta este membru al comisiei mixta si lucreaza ca medic la Spitalul Universitar Bucuresti, acolo unde actualul primar general, Sorin Oprescu, a fost director pana in 2005.

Potrivit comisiei, strategia de trecere a spitalelor la primarie ar urma sa fie definitivata pana pe data de 31 august.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate