Clickmed
programare rapida la medic

Unitatile de pompieri din judetul Suceava vor avea si echipaje SMURD

Publicat la data de: 14 August 2008

Subsecretarul de stat Raed Arafat a anuntat, marti, la Suceava, ca in acest judetul vor fi infiintateunitati SMURD, 39 de pompieri fiind deja instruiti ca paramedici, in timp ce autoritatile sucevene au asigurat ca vor atrage medici rezidenti catre noul serviciu, transmite corespondentul NewsIn.

„Vom redirectiona doua-trei ambulante din judete care au inca libere, care nu au intrat efectiv in lucru. Sunt unele judete unde inca pregatim personal, iar in altele avem ambulante de rezerva. Am inteles ca, pentru Suceava, deja a fost pregatit o parte din personal la Iasi, urmand sa se faca o instruire suplimentara in urmatoarea luna si vom putea porni imediat cu minimum trei echipaje”, a declarat, in conferinta de presa, Raed Arafat, coordonatorul SMURD la nivel national.

Arafat a adaugat ca in judetul Suceava va exista cel putin un echipaj SMURD de prim-ajutor la fiecare unitate de pompieri, la care se pot adauga echipaje voluntare ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgente.

"Din discutiile cu autoritatile locale am primit semnale pozitive, in sensul ca acestea vor sa atraga medici rezidenti din colegii care invata la Iasi sau in alte centre, oferindu-le poate si niste facilitati", a mai spus Raed Arafat.

Oficialul Ministerului Sanatatii a precizat ca judetele de unde vor fi luate ambulantele pentru SMURD Suceava le vor recupera pana la sfarsitul acestui an, cand autoritatea centrala va achizitiona inca 160 de astfel de autovehicule.

Suceava este cel de-al doilea judet din Regiunea de Nord-Est, dupa Iasi, care va avea SMURD, serviciul urmand a fi infiintat cel tarziu la 1 octombrie 2008, potrivit autoritatile locale.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate