Clickmed
programare rapida la medic

Distribuitorii reiau aprovizionarea cu medicamente a spitalelor si farmaciilor

Publicat la data de: 25 Iulie 2008

Distribuitorii vor relua aprovizionarea spitalelor si farmaciilor cu medicamente din programele nationale de sanatate, dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat ca va emite un ordin prin care, pana pe 30 septembrie, preturile de decontare vor fi cele de dinaintea noii liste de compensate si gratuite.

Decizia de revenire la preturile de decontare de dinainte de 15 iulie, cand a intrat in vigoare noua lista, a fost luata la intalnirea distribuitorilor cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, joi, la sediul ministerului.

Distribuitorii erau nemultumiti ca inregistreaza pierderi din cauza cursului leu-euro si a ieftinirii medicamentelor cu procente intre 1 si 14 la suta, odata cu intrarea in vigoare a listei. Din acest motiv, ei au decis, pe 14 iulie, sa stopeze furnizarea de medicamente din programele nationale de sanatate, intre care intra si cele pentru cancer, diabet si SIDA.

Potrivit ordinului pe care ministrul il va emite vineri, preturile de decontare a medicamentelor vor reveni la valorile de dinaintea datei de 15 iulie. O decizie privind preturile de decontare de dupa data de 30 septembrie va fi luata in urma discutiilor din cadrul unei comisii formata din reprezentanti ai ministerului, farmacistilor, distribuitorilor si importatorilor de medicamente.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate