Clickmed
programare rapida la medic

Facultatile de medicina isi fac comisie in cadrul Colegiului Medicilor

Publicat la data de: 14 Iulie 2008

O comisie pentru problemele de strategie in sistemul educational din sanatate si pentru pregatirea studentilor si a rezidentilor medicinisti, va functiona, de la 1 octombrie, in cadrul Colegiului Medicilor din Romania, potrivit presedintelui institutiei, Vasile Astarastoae.

"Comisia va fi identifica necesarul de medici - ce fel de medici avem nevoie si in ce zone, urmand sa discute, de asemenea, ce trebuie sa cuprinda programa scolara si probleme de stategie, in general", a declarat, pentru NewsIn, dr. Vasile Astarastoae. Comisia va fi condusa de prof. dr. Augustin Cupsa, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova. Fiecare facultate de medicina acreditata va avea cate un reprezentant in aceasta comisie, toti acestia urmand sa fie alesi pana la data de 1 octombrie.

De asemenea, Consiliul National al Colegiul Medicilor din Romania a convocat, pentru zilele de 3-4 octombrie, Adunarea Generala extraordinara.Tema principala a Adunarii Generale va fi "Malpraxisul in Romania si Europa. Propuneri legislative". Vor fi invitati reprezentanti ai ministerelor Sanatatii, Economiei, Justitiei, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ai partidelor politice, precum si specialisti in drept medical din tara si stranatate.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate