Clickmed
programare rapida la medic

Site-urile medicale si preferintele utilizatorilor

Publicat la data de: 07 Martie 2007

Persoanele care cauta sfaturi medicale pe Internet resping adesea site-uri care au informatii de o foarte buna calitate in favoarea site-urilor care au o puternica amprenta umana, cum sunt forumurile sau testimonialele. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de Consiliu de Cercetare Economica si Sociala din Marea Britanie. Cercetatorii au descoperit ca in procesul de cautare de informatii oamenii aleg si exclud informatiile de o calitate indoielnica sau cele subiective.
Astfel, sunt adesea eliminate site-urile companiilor farmaceutice. Cercetatorii au examinat strategia de cautare pe Internet a oamenilor care vor sa gaseasca informatii specifice pe subiecte ca presiunea mare a sangelui, menopauza si terapia de substitutie estrogenica.
Multe site-uri au fost vizitate, dar parasite cu o viteza uimitoare. Conducatorul acestui studiu sustine ca unul dintre lucrurile care i-a indepartat pe vizitatori a fost publicitatea. In general, informatia medicala de pe site-urile companiilor farmaceutice este foarte exacta, insa oamenii isi pun intrebari asupra motivatiei din spatele acestor informatii. Impartialitatea ar trebui sa fie unul dintre atuurile site-urilor, insa nu tot timpul este asa.
De asemenea, site-urile cu foarte multa informatie generica si foarte incarcate sunt evitate de utilizatori. Oamenii nu au rabdarea de a cauta in foarte multe pagini si parasesc un site care nu este bine structurat. Accesul simplu si usor la informatie este una dintre cerintele utilizatorilor.
Cercetatorii au descoperit ca, in ciuda faptului ca un site face o prima impresie buna utilizatorului, atentia acestuia nu este pastrata intotdeauna daca paginile nu includ cazuri personale cu care cititorul sa se poate identifica.
Site-urile unde oamenii gasesc alte cazuri medicale relatate de alti oameni, cum sunt experientele descrise pe forumuri, sunt cele mai vizitate. Si site-urile cu testimoniale par sa aiba un mare succes in randul populatiei.
Populatia trebuie incurajata sa caute informatii despre sanatate si medicina pe Internet, insa nu trebuie evitata inaltnirea cu medicul, fata in fata.
Aceste informatii care reies din studiul realizat in Marea Britanie par sa semene foarte mult cu cele despre informatiile medicale care se gasesc pe site-urile romanesti.



Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate