Clickmed
programare rapida la medic

Barbatul din Barlad care a ajuns in coma la spital dupa ce a baut o bere s-a intoxicat cu insecticid

Publicat la data de: 17 Martie 2009

Institutul de Medicina Legala Iasi a stabilit prezenta unui insecticid destinat tratamentului semintelor in lichidul stomacal al barbatului din Barlad care a ajuns in coma la spital la scurt timp dupa ce a baut bere la doza, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, Mihaela straub, a precizat, luni, ca politistii vasluieni asteapta si rezultatul probelor prelevate din continutului dozei de bere pentru a formula o concluzie.

"Primele rezultate, comunicate de Institutul de Medicina Legala Iasi, in urma analizelor efectuate la lichidul stomacal, au scos in evidenta prezenta unui insecticid carbamic destinat tratamentului semintelor. Asteptam de la Institutul de Criminalistica Bucuresti si rezultatul pentru continutul dozei de bere din care a consumat barbatul, acesta urmand sa ajunga in cursul acestei saptamani. Apoi se vor putea formula si primele concluzii ale anchetei”, a declarat luni, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui si ai Inspectiei Sanitare de Stat Vaslui au demarat, la mijlocul lunii februarie, o ancheta in cazul unui barbat de 36 de ani care a ajuns in stare grava la spitalul din Barlad, dupa ce a baut bere la doza. Barbatului i s-a facut rau imediat dupa ce a baut bere, intrand foarte repede in coma. Medicii l-au stabilizat cu mari eforturi, pacientul necesitand tratament si mai multe zile de spitalizare.

In urma acestui incident, Inspectia Sanitara de Stat Vaslui a retras de la comercializare peste 5.000 de doze de bere din acel lot, dar aceste au fost repuse in vanzare dupa ce, in urma analizelor, s-a stabilit ca berea nu continea substante toxice.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate