Clickmed
programare rapida la medic

In aceasta iarna, 13 persoane au murit de pneumonie in spitalele din Ploiesti

Publicat la data de: 16 Ianuarie 2009

Treisprezece persoane au murit de pneumonie, in aceasta iarna, in spitalele din Ploiesti, saptamanal fiind internati aproximativ 200 de pacienti cu viroze sau pneumonie, au anuntat reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentantilor Autoritatii de Sanatate Publica, peste 100.000 de prahoveni au fost imunizati impotriva gripei de la inceputul sezonului rece.

"Numai saptamana trecuta, au fost raportate, la nivelul judetului, 1.661 de cazuri de noi viroze respiratorii, dintre care 162 de pacienti au ajuns la spitalele din Ploiesti pentru tratamente de specialitate", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al ASP Prahova, Dan Decebal.

Potrivit lui Decebal, cele mai multe cazuri, peste 1.000, au fost inregistrate la copii, 67 dintre acestia fiind internati la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti. Medicii de aici spun ca numarul de pacienti cu infectii acute ale cailor respiratorii creste de la o zi la alta. Ei consulta zilnic aproape 150 de copii.

Spitalul este plin la acest moment, iar pediatrii sustin ca numarul infectiilor respiratorii in randul celor mici este mult mai mare decat in mod normal. Toate cele 115 paturi sunt ocupate cu cazuri de acest gen, iar medicii sustin ca au fost zile cand au fost inghesuiti si cate doi copii in pat.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate