Clickmed
programare rapida la medic

Beneficiile propolisului

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Generalitati

Sus
Beneficiile propolisului

Propolisul este un preparat natural, cel mai puternic medicament antiinfectios cunoscut, care distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor).

Substanta are proprietati anti-inflamatorii si antivirale prin actiunea bactericida si bacteriostatica dovedita prin culturi pe diferite bacterii (streptococi, stafilococi, Trichomonas, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Proteus, Candida, Helicobacter pilori).

Beneficiile propolisului sunt confirmate de studii de laborator. Il gasim in diferite forme, cum ar fi tinctura, unguent, crema, pulbere si capsule.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Cum ne ajuta propolisul?
  3. Contraindicatii si efecte secundare
  4. Citeste pe aceeasi tema

Cum ne ajuta propolisul?

Sus

Cea mai importanta caracteristica a acestei substante naturale este stimularea imunitatii organismului.

Propolisul este un bun remediu pentru infectiile sau bolile respiratorii, deoarece actioneaza ca un antibiotic natural cu spectru larg. Consumul zilnic, in cantitati adecvate, poate preveni toate tipurile de gripa, raceli, dureri de gat.

Gratie proprietatilor antibacteriene, studiile au demonstrat actiunea benefica asupra controlului placii si bacteriilor din interiorul cavitatii bucale. El face minuni si impotriva tusei care apare in boli infectioase, boli cronice sau in alergii.

Propolisul este utilizat si dermatologic, avand o actiune puternic dezinfectanta si anti-inflamatorie asupra ranilor de la nivelul pielii. Este extrem de eficient si indicat in cazul tratamentului acneei.

De asemenea, este foarte util pentru sistemul circulator si digestiv, si nu are contraindicatii sau efecte secundare, cu exceptia celor care sunt alergici la produsele derivate din stup.

Propolisul ajuta in lupta impotriva bolilor virale, are efecte impotriva infertilitatii si a problemelor hormonale. Substanta poate ajuta femeile cu sindrom premenstrual (PMS), cu probleme hormonale, precum si cu probleme de infertilitate.

Contraindicatii si efecte secundare

Sus

Dincolo de numeroasele beneficii ale propolisului, putem vorbi despre reactiile alergice. Inainte de a folosi produse pe baza de propolis, trebuie sa ne asiguram ca nu suntem alergici la intepatura de albina.

De asemenea, interactiunile cu anumite medicamente, in cadrul anumitor boli, prezinta de risc ridicat. Prin urmare, este important sa consulati medicul inainte de a utiliza propolisul si alte produse apicole.

Poti face si acasa un test pentru a vedea daca esti alergic la propolis: aplica o picatura de tinctura de propolis pe antebrat si asteapta cateva minute pentru a vedea daca se observa o reactie alergica (inrosirea pielii).


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter