Clickmed
programare rapida la medic

Un medicament pentru ADHD trateaza mancatul compulsiv

Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2015
Un medicament pentru ADHD trateaza mancatul compulsiv

O serie de studii clinice recente au demonstrat ca un medicament folosit in tratarea tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) poate fi utilizat ca tratament eficient al mancatului compulsiv, tulburare caracterizata prin consumul excesiv de hrana pe fond emotional.

Medicamentul pe baza de prescriptie medicala pentru tratamentul ADHD-ului numit dimesilat lisdexamfetamine s-a dovedit a fi util in ameliorarea simptomelor impulsive asociate cu mancatul compulsiv si in reducerea senzatiei de foame.

Cercetatorii Institutului de Cercetare Lindner Center of Hope din Ohio, SUA, au considerat ca cele doua tulburari pot avea acelasi tratament, de vreme ce ambele manifesta impulsivitate, obezitate si disfunctii la nivelul secretiei de dopamina.

Experimentele oamenilor de stiinta americani au aratat ca persoanele diagnosticate cu tulburarea mancatului compulsiv au reusit sa isi tina sub control comportamentul cu ajutorul unor doze zilnice de dimesilat lisdexamfetamine de 50 mg - 70 mg.

In urma publicarii rezultatelor neasteptate ale studiilor clinice, cateva companii farmaceutice au inceput deja demersurile necesare pentru lansarea pe piata a unor medicamente pentru mancatul compulsiv care au la baza substanta activa prescrisa pana acum pacientilor cu ADHD.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate