Clickmed
programare rapida la medic

Salata de ton cu legume

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2014
Salata de ton cu legume

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Salata de ton cu legume poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II (sau de boala celiaca), intrucat nu influenteaza major nivelul glicemiei in sange. Ardeiul gras si morcovul furnizeaza cantitati importante de betacaroten si vitamina C. Serviti preparatul pe un pat de spanac proaspat, pentru un aport suplimentar de luteina.

Ingrediente

  • 1 cutie de ton in suc propriu
  • 1 morcov mediu, curatat si taiat cubulete cat mai mici
  • 1 jumatate de tulpina de telina, taiata marunt
  • 1 jumatate de ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 jumatate de ardei gras galben, taiat cubulete
  • 1 jumatate de ceapa verde maruntita
  • 1 lingura de maioneza cu continut redus de grasime
  • 1 jumatate de lingurita de zeama de lamaie
  • 5-6 frunze de spanac
  • 4 felii de rosii proaspete

Mod de preparare

  1. Scurgeti sucul din conserva de ton si puneti carnea intr-un bol mediu.
  2. Adaugati morcovul, telina, cubuletele de ardei gras, ceapa verde, maioneza si zeama de lamaie.
  3. Amestecati bine ingredientele cu o spatula, astfel incat sa obtineti o compozitie omogena (legumele si carnea sa fie bine incorporate in maioneza si sucul de lamaie).
  4. Asezati frunzele de spanac pe farfurie si turnati in centru salata.
  5. Ornati preparatul cu feliile de rosie proaspata.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate