Clickmed
programare rapida la medic

Cercetatorii au dezvoltat un tratament din celule stem care poate preveni osteoporoza

Actualizat la data de: 23 Septembrie 2014
Cercetatorii au dezvoltat un tratament din celule stem care poate preveni osteoporoza

Cercetatorii britanici lucreaza la dezvoltarea unei paste terapeutice din celule stem provenite din oase, pe care spera sa o poata utiliza ca remediu profilactic impotriva osteoporozei in special la persoanele aflate la risc.

Tesutul lichid osos la care lucreaza savantii britanici va putea fi administrat sub forma unei injectii care va avea rolul de a regenera oasele fragile predispuse la osteoporoza.

Pasta este alcatuita din microsfere din fosfat de calciu poroase care contin celule stem capabile sa ajute la dezvoltarea unor noi tesuturi osoase. Fosfatul de calciu, care este si principalul mineral din oase, ofera o carcasa de protectie celulelor stem, care sunt foarte delicate si au tendinta de a muri imediat dupa transplantare.

Potrivit specialistilor, acest tratament lichid va fi administrat sub forma de injectie, o singura data, in zonele osoase afectate cu scopul prevenirii sau reducerii slabirii oaselor si riscului de fracturi.

Tratamentul nou este dezvoltat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Nottingham. Cu ajutorul acestuia, savantii spera sa ofere un tratament preventiv persoanelor aflate la risc de osteoporoza, intarindu-le oasele inainte ca acestea sa sufere fracturi.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate