Clickmed
programare rapida la medic

Cercetatorii au descoperit metoda prin care pacientii pot fi scosi din coma

Actualizat la data de: 10 Iulie 2014
Cercetatorii au descoperit metoda prin care pacientii pot fi scosi din coma

Cercetatorii americani au descoperit modul in care se poate activa sau dezactiva starea de constienta a oamenilor, pe baza careia spera sa poata ajuta pacientii aflati in stare vegetativa sa iasa din coma.

O echipa de cercetatori americani de la Universitatea George Washington a descoperit "butonul" din creierul uman care activeaza sau dezactiveaza starea de constienta, in urma unui studiu derulat pe o pacienta cu epilepsie, cu scopul reducerii crizelor convulsive.

Savantii au descoperit ca atunci cand au aplicat impulsuri electrice intr-o anumita regiune a creierului au reusit sa faca pacienta sa adoarma, iar imediat dupa ce acestea au fost oprite, femeia s-a trezit din somn. Acestia considera respectiva regiune un buton de oprire-pornire prin intermediul caruia pot jongla cu starea de constienta.

Descoperirea acestui buton declansator este considerata inovatoare in domeniul medicinei moderne si s-ar putea dovedi utila in descoperirea unui procedeu terapeutic pentru scoaterea pacientilor din coma la comanda.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate