Clickmed
programare rapida la medic

Banalul ibuprofen, secretul unei vieti lungi si sanatoase! Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

Actualizat la data de: 26 Iunie 2014
Banalul ibuprofen, secretul unei vieti lungi si sanatoase! Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

Ibuprofenul este unul dintre cele mai administrate medicamente pentru calmarea durerilor de pe glob, dar dincolo de efectele analgezice ale acestuia, se pare ca are si proprietati antioxidante si antiimbatranire in organism, sustin cercetatorii britanici de la Universitatea Newcastle.

Cercetatorii britanici sustin ca ibuprofenul ar putea fi administrat in viitor persoanelor bolnave de diabet, artrita si dementa, cu scopul de a preveni imbatranirea prematura a acestora si de a le prelungi viata. Desi nu trateaza aceste boli, analgezicul incetineste evolutia lor si creste rata de supravietuire, dar si calitatea vietii acestor pacienti.

In urma unui experiment de laborator realizat pe cobai, savantii au descoperit ca banalul calmant a prelungit viata soarecilor aflati la varsta a treia si considera ca acelasi efect l-ar putea avea si in cazul oamenilor. Calmantul a ajutat celulele organismului sa ramana active si sa regenereze celulele din anumite organe, imbunatatindu-le semnificativ starea de sanatate.

Cu toate acestea, medicii pastreaza avertismentul asupra efectelor secundare ale analgezicului in organism, care, administrat abuziv sau in doze necorespunzatoare, poate conduce la indigestie, ulcer, infertilitate, infarcte sau accidente vasculare cerebrale.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate