Clickmed
programare rapida la medic

Implantul revolutionar care trateaza tulburarile de echilibru

Actualizat la data de: 15 Mai 2014
Implantul revolutionar care trateaza tulburarile de echilibru

Tulburarile de echilibru ar putea fi tratate cu ajutorul unui implant revolutionar dezvoltat de cercetatorii elvetieni de la Universitatea din Geneva.

Tulburarile de echilibru, provocate de deficitul vestibular, reprezinta una dintre cele mai misterioase afectiuni medicale, fiind considerate pana in prezent netratabile. Acestea se manifesta prin probleme de vedere si mers dezechilibrat si pot predispune pacientii la accidente grave in public.

Medicii elvetieni au analizat problemele de echilibru provocate de afectiunile urechii interne si au pus la punct un implant revolutionar. Acesta are capacitatatea de a restabili activitatea sistemului vestibular, eliminand astfel complet tulburarile de echilibru.

Implantul functioneaza pe aceleasi principii precum dispozitivele utilizate in tratarea surditatii profunde. Este compus din doua elemente senzor de miscare, care se aplica pe craniu, si electrozi care conecteaza partea externa a protezei de nervul vestibular. Senzorul de miscare are rolul de a prelua semnale si de a stimula nervul vestibular sa transmita informatii catre creier.

Pana in prezent, prototipul a fost testat cu succes pe 11 pacienti in laborator, iar in viitor, cercetatorii urmeaza sa testeze implantul si pe pacienti aflati in miscare in aer liber.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate