Clickmed
programare rapida la medic

Gripa aviara H7N9, la un pas de a fi eradicata. Cercetatorii au dezvoltat un vaccin eficient!

Actualizat la data de: 05 Mai 2014
Gripa aviara H7N9, la un pas de a fi eradicata. Cercetatorii au dezvoltat un vaccin eficient!

Cercetatorii americani au dezvoltat un vaccin revolutionar contra gripei aviare H7N9, considerata una dintre cele mai grave tulpini ale virusului gripal.

Articolul, publicat recent in Science Translational Medicine, evidentiaza faptul ca cercetatorii au realizat deja un vaccin experimental contra acestei tulpini, folosind o metoda noua, care va permite obtinerea vaccinului in doze si cantitati mai mari decat prin metodele clasice.

Savantii au folosite mostre din rinichi de caine pentru a crea vaccinul contra H7N9 si nu culturi din oua, asa cum se foloseste in cazul imunizarilor obisnuite. Acestia sustin ca celulele animale permit o proliferare mai rapida a virusului si a proteinelor asociate acestuia in laborator.

Noul vaccin este obtinut din proteine ale virusului gripei aviare numite hemaglutinine, care ajuta la provocarea raspunsului imunitar la oameni si la protejarea de infectie, dar si dintr-un compus format din apa si ulei, numit MF59.

Vaccinul a fost testat deja pe 402 persoane expuse la virusul gripei aviare. In urma experimentului, o parte dintre participantii la studiu nu au manifestat infectia, pe cand o alta a manifestat doar simptome minore, ceea ce demonstreaza ca noua forma de imunizare este eficienta.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate