Clickmed
programare rapida la medic

Risc crescut de depresie pentru barbatii tineri care devin parinti

Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014
Risc crescut de depresie pentru barbatii tineri care devin parinti

Barbatii tineri, care aleg sa devina parinti in jurul varstei de 25 de ani, prezinta un risc cu 68% mai mare de a suferi de depresie in primii cinci ani de la nasterea copiilor decat cei care devin tatici mai tarziu.

Cercetatorii americani de la Universitatea Northwestern din Chicago sustin ca nu doar proaspetele mamici sunt predispuse riscului de depresie postnatala. Si taticii prezinta acest risc, iar cu cat sunt mai tineri atunci cand devin prima oara parinti, cu atat sansele de a suferi de depresie cresc.

Barbatii de 25 de ani sunt cei mai expusi riscului de depresie dupa ce devin parinti, a fost concluzia studiului realizat pe un esantion de 10.000 de barbati.

Oamenii de stiinta subliniaza ca descoperirea este foarte importanta si recomanda taticilor sa fie mai atenti la simptomele asociate depresiei dupa ce devin parinti, mai ales daca fac copii de tineri. In plus, aceste descoperiri pot ajuta in viitor si la dezvoltarea si implementarea unor tratamente mai eficiente impotriva depresiei la aceste categorii de barbati.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate