Clickmed
programare rapida la medic

Medicamentul care va eradica gripa, testat deja pe animale!

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2014
Medicamentul care va eradica gripa, testat deja pe animale!

Gripa ar putea deveni istorie curand, dupa ce oamenii de stiinta amerciani de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au reusit sa descopere o vulnerabilitate in virus, care i-a condus catre crearea unui medicament revolutionar.

Cercetatorii sunt tot mai aproape de lansarea medicamentului-minune care ar putea scapa definitiv omenirea de gripa. Medicamentul creat in laborator blocheaza molecula PGE2 din organism, responsabila pentru patrunderea virusului in corp, creand astfel o fortareata impotriva virusurilor gripale.

Specialistii au testat deja medicamentul pe soareci infestati cu gripa porcina (H1N1), care au raspuns pozitiv tratamentului, si spera ca foarte curand sa dezvolte o versiune adaptata si pentru oameni

Gripa ramane o amenintare la sanatatea publica din toate regiunile lumii, in ciuda eforturilor de vaccinare si masurilor de preventie pe care medicii le recomanda constant.

Desi vaccinul antigripal ramane cea mai sigura si eficienta metoda de preventie a infectiei virale, multa lume este sceptica la administrarea lui, devenind astfel vulnerabila imbolnavirii si complicatiilor care ar putea duce la deces.
Taguri

medicament eradicare gripa, medicament gripa, prevenire gripa, metode prevenire gripa, vaccin antigripal


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate