Clickmed
programare rapida la medic

Tutunul ar putea deveni tratament pentru cancer

Actualizat la data de: 23 Aprilie 2014
Tutunul ar putea deveni tratament pentru cancer

Tutunul ar putea deveni un tratament de succes impotriva cancerului, dupa ce oamenii de stiinta australieni au descoperit in planta o molecula care are proprietatea de a identifica si distruge tumorile.

Cercetatorii australieni de la Institutul Trobe din Melbourne au facut o descoperire uimitoare in urma unui studiu in care analizau efectele unei molecule din tutun in tratarea infectiilor cu ciuperci sau bacterii. Molecula se numeste NaD1 si are proprietatea de a distruge cancerul din organism.

Specialistii sustin ca molecula functioneaza asemenea unui cleste, agatandu-se de celulele canceroase si distrugandu-le, insa fara a afecta celulele sanatoase ale organismului, asa cum se intampla in cazul terapiilor actuale.

Descoperirea este inca in stadiu incipient, insa testele preliminarii ale australienilor au oferit rezultate promitatoare. Cercetatorii sunt increzatori ca molecula din tutun ar putea deveni un tratament revolutionar impotriva cancerului.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate