Clickmed
programare rapida la medic

Aspirina, tratament pentru cancerul de colon

Actualizat la data de: 02 Aprilie 2014
Aspirina, tratament pentru cancerul de colon

Administrarea zilnica a unei aspirine ar putea reduce cu 50% riscul de a muri din cauza cancerului de colon, sustin cercetatorii olandezi de la Leiden Universiti Medical Centre.

Aspirina pare sa aiba proprietati terapeutice si profilactice in cazul tot mai multor tipuri de cancer. Un ultim studiu realizat de oamenii de stiinta olandezi a relevat faptul ca persoanele care iau cate o pastila de aspirina pe zi isi scad riscul de a muri din cauza tumorilor intestinale la jumatate.

Potrivit olandezilor, aspirina impiedica raspandirea celulelor canceroase in organism. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 999 de pacienti cu cancer de colon, care au trecut prin diverse interventii chirurgicale intre 2002 si 2008, si care, la momentul administrarii aspirinei erau in stagiul III al bolii, cand riscul de raspandire si la alte organe era foarte mare.

Acestia au descoperit ca 38% dintre cei care administrasera aspirina zilnica in timpul experimentului nu doar ca au supravietuit, dar li s-a imbunatatit si starea de sanatate, comparativ cu cei care nu au luat medicamentul.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate