Clickmed
programare rapida la medic

Studiu: Inaltimea corporala influenteaza coeficientul de inteligenta

Actualizat la data de: 04 Martie 2014
Studiu: Inaltimea corporala influenteaza coeficientul de inteligenta

Intre IQ si inaltimea corporala pare sa existe o legatura genetica importanta, anunta un studiu condus de cercetatori de la trei institutii internationale importante Universitatea din Aberdeen, Scotia, si Universitatea din Londra si Universitatea din Edinburgh, ambele din Marea Britanie.

Cercetatorii au descoperit ca in ADN-ul uman exista gene care influenteaza atat coeficientul de inteligenta, cat si inaltimea persoanelor.

Potrivit acestora, persoanele mai inalte par sa aiba un IQ mai ridicat decat cele scunde, sustine Riccardi Marioni, conducatorul studiului. Am testat asemanarile genetice bazate pe ADN-ul oamenilor, in relatie cu similaritatile dintre inaltime si inteligenta si am gasit o mica asociere intre acestea, bazata pe ideea ca persoanele mai inalte tind sa fie mai inteligente, a declarat Marioni.

Persoanele mici de inaltime sunt predispuse la boli de inima si au o medie de viata mai scazuta, ceea ce le afecteaza IQ-ul, intrucat coeficientul de inteligenta este influentat, printre altele, si de longevitate.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate