Clickmed
programare rapida la medic

Particulele de aur, mai bune decat chimioterapia in tratarea cancerului. Descoperirea, facuta de cercetatori romani!

Actualizat la data de: 12 Februarie 2014
Particulele de aur, mai bune decat chimioterapia in tratarea cancerului. Descoperirea, facuta de cercetatori romani!

Nanoparticulele de aur ar putea deveni tratament pentru cancer, potrivit descoperirilor revolutionare facute de cercetatorii romani de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie din Cluj.

Cercetatorii din Cluj deruleaza un proiect de cercetare care are ca scop gasirea unui tratament pentru cancer in particulele de aur. Acestia au facut deja primele teste pe culturi de celule canceroase, iar rezultatele au fost impresionante, incurajandu-i pe oamenii de stiinta sa spuna ca tratamentul cu aur ar putea fi mai bun chiar si decat chimioterapia.

Medicii clujeni urmeaza sa treaca la urmatorul nivel in cercetare si sa realizeze primele teste ale tratamentului cu nanoparticule pe cobai. Daca rezultatele vor fi promitatoare, ultimul pas in cercetare va fi testarea pe oameni.

Cercetarile vor dura pana in 2015. Proiectul medical al cercetatorilor romani are o valoare totala de aproape doua milioane de lei.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate